Dalmacija pod vodo, z neurjem prišle trombe

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Močno deževje s seboj prineslo tudi številne trombe.
Oglej si celoten članek

Okoli 17. ure je hrvaško obalo zajelo močno deževje. Najhuje je bilo v srednji Dalmaciji. Veliko dela so imeli gasilci v Trogirju, ki so ga zalile meteorne vode.

Na več mestih ob obali so se pojavile vodne trombe. Ena od večjih se je razvila v Podstrani, nedaleč o hotela Lav. Kakšno škodo je povzročila, še ni znano, poroča Dalmacijadanas.hr.

Trombe so opazili tudi pri Orebiću in Visu ter med Splitom in Omiše pri Mutograsu.

Divjanje narave je prizadelo tudi Istro, kjer je ponoči divjal močan veter. Zaradi udara strele je nujno medicinsko pomoč potreboval turist, ki je bival v kampu Bela uvala pri Poreču. 

Video Silovita neurja v Istri in Dalmaciji, strela udarila v turista

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.