Svet
21534 ogledov

Silovita neurja v Istri in Dalmaciji, strela udarila v turista

Nevihta strela Dalmacija Youtube
Celotno Hrvaško so zajele močne padavine, v Istri so divjale nevihte.Danes rdeči alarm v Kvarnerju.

V Istri je ponoči divjal močan veter, grmelo je in bliskalo. Zaradi udara strele je nujno medicinsko pomoč potreboval tujec, ki je bival v kampu Bela Uvala pri Poreču. Z rešilcem so ga prepeljali v bolnišnico v Pulj, poroča index.hr. 

 Vremenoslovci so danes za območje Kvarnerja izdali rdeči alarm, tam so še mogoča močnejša neurja.

Ostali brez elektrike

Strela je zadela osebno vozilo, ki je vozilo po cesti Vozilići proti Labinu. Poškodovanih ni bilo. Zaradi udara strele v v hišo v Kašteliru pri Poreču se je vnel ogenj, na večjem območju Labina, Novega Grada, Umaga in Buj pa so ostali brez elektrike. Iz področja Umaga in Poreča poročajo tudi o več padlih drevesih. 

Silovito deževje na Krku

Do polnoči je največ dežja v Istri padlo v Umagu, celo 61 mm. Močno je deževalo tudi v Pulju in na Krku. Na Krku je bilo nekaj časa deževje tako silovito, da je voda poplavila številne ceste. V bližini Cresa je nastala pijavica. 

Dubrovnik pod vodo

Zgodaj zjutraj so nevihte zajele tudi jug Jadrana. Na področju Dubrovnika je v manj kot dveh urah padlo več kot 40 litrov dežja, mesto je poplavljeno. Težave nastajajo tudi v letalskem prometu, tri letala iz Madrida, Aten in Carigrada so iz Dubrovnika že preusmerili na druga letališča. 

 

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 12:35 26.avgust 2018.

    Strela je zadela osebno vozilo, ki je vozilo po cesti Vozilići proti Labinu. Poškodovanih ni bilo........Vozilo naj bi bilo najbolj varno ravno v času strel ,če miruje in ni pod kakšnim drevesom ? Morda imate kakšne izkušnje komentatorji ?