Danielle grozi obali ZDA

Foto: Žurnal24 Konec julija je delavce v Mehiškem zalivu onemogočila nevihta Bonnie. (Foto: Reu
Tropska nevihta Danielle, ki se je oblikovala nad Atlantskim oceanom in se bo najverjetneje razvila v orkan, po napovedih meteorologov grozi obali ZDA.
Oglej si celoten članek

Ameriški nacionalni center za orkane v Miamiju je sporočil, da je Danielle letošnja četrta tropska nevihta, pred kratkim pa je vodilna raziskovalna skupina na področju napovedovanja sezone orkanov sporočila, da bo v letošnji sezoni, ki se je začela 1. junija, vsaj 18 tropskih neviht.

Meteorologi opozarjajo, da bi se lahko Danielle na poti proti vzhodni obali ZDA razvila v orkan. Trenutno je 1165 kilometrov zahodno od Zelenortskih otokov in se giblje s hitrostjo 19 kilometrov na uro.

Strokovnjaki niso prepričani, kakšno moč bi lahko Danielle dosegla, za zdaj pa je znano, da bi bila lahko najbolj ogrožena Florida. "Samo en orkan lahko povzroči velikansko škodo in odnese številna življenja," je povedala Lauren McKeague, vodja reševalnih služb na Floridi.

Raziskovalci so sporočili, da so opazili začetke La Niñe, pojava nihanja temperature na vodni gladini v zahodnem delu Pacifika. Napovedali so še 49-odstotno verjetnost, da bo orkan dosegel mehiški zaliv med Florido in Teksasom, kjer se prebivalci še vedno borijo s posledicami izliva nafte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.