Svet
23 ogledov

Danielle grozi obali ZDA

Konec julija je delavce v Mehiškem zalivu onemogočila nevihta Bonnie. (Foto: Reu Žurnal24 main
Tropska nevihta Danielle, ki se je oblikovala nad Atlantskim oceanom in se bo najverjetneje razvila v orkan, po napovedih meteorologov grozi obali ZDA.

Ameriški nacionalni center za orkane v Miamiju je sporočil, da je Danielle letošnja četrta tropska nevihta, pred kratkim pa je vodilna raziskovalna skupina na področju napovedovanja sezone orkanov sporočila, da bo v letošnji sezoni, ki se je začela 1. junija, vsaj 18 tropskih neviht.

Meteorologi opozarjajo, da bi se lahko Danielle na poti proti vzhodni obali ZDA razvila v orkan. Trenutno je 1165 kilometrov zahodno od Zelenortskih otokov in se giblje s hitrostjo 19 kilometrov na uro.

Strokovnjaki niso prepričani, kakšno moč bi lahko Danielle dosegla, za zdaj pa je znano, da bi bila lahko najbolj ogrožena Florida. "Samo en orkan lahko povzroči velikansko škodo in odnese številna življenja," je povedala Lauren McKeague, vodja reševalnih služb na Floridi.

Raziskovalci so sporočili, da so opazili začetke La Niñe, pojava nihanja temperature na vodni gladini v zahodnem delu Pacifika. Napovedali so še 49-odstotno verjetnost, da bo orkan dosegel mehiški zaliv med Florido in Teksasom, kjer se prebivalci še vedno borijo s posledicami izliva nafte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.