Danska: Covid-19 ni več nevarnost za družbo. To je razlog.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Danci 10. septembra odpravljajo ukrepe. Za to imajo tehten razlog, so prepričani.
Oglej si celoten članek

Zahvaljujoč dobri precepljenosti zoper bolezen covid-19 restriktivne ukrepe, ki so na Danskem v tem trenutku še vedno v veljavi, 10. septembra odpravljajo. Covid-19 se v državi več ne smatra kot bolezen, ki je nevarna družbi, je danes objavilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. 

"Epidemija je pod kontrolo, lahko se pohvalimo z rekordno stopnjo precepljenosti. Zato bomo odpravili ukrepe, ki smo jih uvedli v boju zoper covid-19," je danes povedal danski minister za zdravje Magnus Heunicke. 

Pri tem je poudaril, da se epidemija vendarle še ni zaključila in da danska vlada ne bo oklevala in hitro sprejela ukrepe v primeru, da epidemija ponovno načne temeljne funkcije njihove družbe. 

Marca leta 2020 je bila Danska ena prvih držav, ki so uvedle režim delnega zapiranja. Zaprla je šole in tovarne, katerih delo ni bilo ključnega pomena za normalno delovanje države. Nekaj tednov kasneje so ukrepe ublažili, potem pa jih od avgusta lani postopoma spet uvajali. Delni lockdown je bil spet uveden ob lanskem božiču. 

Od aprila naprej se spet postopno odpirajo, 14. avgusta so že odpravili obvezno uporabo mask v javnem prometu. 1. septembra spet odpirajo nočne klube, kjer se bo morala oseba izkazati s svojo zdravstveno kartico. To več ne bo potrebno v restavracijah, športnih središčih in pri frizerju in podobnih storitvenih dejavnostih. 

Na Danskem, kjer živi 5,8 milijona ljudi, se sicer lahko pohvalijo z več kot 70-odstotno precepljenostjo.

Covid-19 Na Hrvaškem rahljajo ukrepe, čeprav imajo vse več okužb

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 21:35 27. Avgust 2021.

    zanimivo pa vsak dan skoraj 900 novookuženih vsaj po covid metru.

  • 21:21 27. Avgust 2021.

    ok. kaj mislite a bi pri nas naši politiki sprostili pri 99,99% precepljenosti?

  • 18:12 27. Avgust 2021.

    Kot nekdo ki se pod nobenim pogojem ne bom cepil lahko rečem samo HVALA vsem, ki ste se cepili in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.