Debela toča ubila 20-mesečno deklico

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Katalonijo je včeraj popoldne zajela strašljiva nevihta, ki je s seboj prinesla ogromno točo. Zaradi udarca debele krogle toče je umrla 20-mesečna deklica.
Oglej si celoten članek

Španijo pretresa novica o smrti 20-mesečne deklice z območja Girone, ki jo je v glavo zadela debela krogla toče. Po poročanju španskega časnika El Pais je v Kataloniji padala debela toča, tudi v premeru 10 centimetrov, iz slik, ki so obkrožile svet, pa je razvidno, da so serijsko padale krogle v velikosti teniške žogice. 

Posnetki, ki prihajajo z Iberskega polotoka, so dovolj zgovorni … Takole je debela toča padala v bazen, s kakšno silo je udarjala, pa je razvidno iz tega, kako je pljuskala voda v bazenu. 

Neurje je sicer poškodovalo 50 oseb, najhujšo škodo je povzročilo na območju La Bisbal d'Emporde, po podatkih katalonske vlade pa je šlo za najhujše neurje v zadnjih 20 letih. Vremenska grozljivka je se je pričela okoli 19.30, trajala pa je 15 minut. A teh 15 minut je bilo dovolj za veliko tragedijo, saj je ena od krogel toče zadela vsega 20-mesečno deklico. To so nato prepeljali v bolnišnico Trueta v Gironi, kjer pa je pozno ponoči umrla zaradi prehudih poškodb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:13 31. Avgust 2022.

    Tragedija. Sožalje svojcem.

  • 14:10 31. Avgust 2022.

    Črnomaljska 4 leta nazaj, je bila večja…

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.