Svet
2538 ogledov

Debela toča ubila 20-mesečno deklico

Toča v Kataloniji Reševalni pas/Twitter
Katalonijo je včeraj popoldne zajela strašljiva nevihta, ki je s seboj prinesla ogromno točo. Zaradi udarca debele krogle toče je umrla 20-mesečna deklica.

Španijo pretresa novica o smrti 20-mesečne deklice z območja Girone, ki jo je v glavo zadela debela krogla toče. Po poročanju španskega časnika El Pais je v Kataloniji padala debela toča, tudi v premeru 10 centimetrov, iz slik, ki so obkrožile svet, pa je razvidno, da so serijsko padale krogle v velikosti teniške žogice. 

Posnetki, ki prihajajo z Iberskega polotoka, so dovolj zgovorni … Takole je debela toča padala v bazen, s kakšno silo je udarjala, pa je razvidno iz tega, kako je pljuskala voda v bazenu. 

Neurje je sicer poškodovalo 50 oseb, najhujšo škodo je povzročilo na območju La Bisbal d'Emporde, po podatkih katalonske vlade pa je šlo za najhujše neurje v zadnjih 20 letih. Vremenska grozljivka je se je pričela okoli 19.30, trajala pa je 15 minut. A teh 15 minut je bilo dovolj za veliko tragedijo, saj je ena od krogel toče zadela vsega 20-mesečno deklico. To so nato prepeljali v bolnišnico Trueta v Gironi, kjer pa je pozno ponoči umrla zaradi prehudih poškodb.

Komentarjev 2
  • Kmodri 15:13 31.avgust 2022.

    Tragedija. Sožalje svojcem.

  • Toma 14:10 31.avgust 2022.

    Črnomaljska 4 leta nazaj, je bila večja…