Dečku bo ministrstvo kupilo protezi

Foto: Reuters fernando Foto: Reuters fernando Foto: Reuters fernando Foto: Reuters fernando Foto: Reuters fernando Foto: Reuters fernando
Perujsko ministrstvo bo triletnemu dečku plačalo protezi, ki mu bosta nadomestili roki. Deček je brez rok že od rojstva.
Oglej si celoten članek

Triletni Perujec Fernando Cruz Vega se je rodil brez rok. Čeprav se je malček naučil uporabljati noge namesto rok, se je njegova mati odločila, da perujsko ministrstvo za zdravje zaprosi za pomoč. Skupaj s svojim sinom se je odpravila v Limo, kjer se ji je uspelo dogovoriti, da bo ministrstvo dečku plačalo protezo.

"Želim, da moj sin uspe v življenju, zato sem zaprosila za pomoč," je povedala njegova mati Daysi. Ministrstvo bo tako dečku krilo tudi stroške rehabilitacije in psihološke pomoči.

Spremljajo ga zdravstvene težave

Fernando ima tudi težave s sluhom in srcem. Prav tako je za svoja leta zelo droben. A ne glede na vse ima, vsaj tako pravijo tudi sestre v rehabilitacijskem centru, veliko in toplo srce.

Želi si hišo

Daysi pa upa, da se ji bo kmalu uresničila še ena želja in se bo lahko skupaj s Fernandom, svojima dvojčkoma in dvema nečakoma, za katera skrbi, preselila v hišo, kjer bi lahko dostojno živeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.