Svet
1 ogledov

Dečku bo ministrstvo kupilo protezi

fernando
1/6
Reuters
Perujsko ministrstvo bo triletnemu dečku plačalo protezi, ki mu bosta nadomestili roki. Deček je brez rok že od rojstva.

Triletni Perujec Fernando Cruz Vega se je rodil brez rok. Čeprav se je malček naučil uporabljati noge namesto rok, se je njegova mati odločila, da perujsko ministrstvo za zdravje zaprosi za pomoč. Skupaj s svojim sinom se je odpravila v Limo, kjer se ji je uspelo dogovoriti, da bo ministrstvo dečku plačalo protezo.

"Želim, da moj sin uspe v življenju, zato sem zaprosila za pomoč," je povedala njegova mati Daysi. Ministrstvo bo tako dečku krilo tudi stroške rehabilitacije in psihološke pomoči.

Spremljajo ga zdravstvene težave

Fernando ima tudi težave s sluhom in srcem. Prav tako je za svoja leta zelo droben. A ne glede na vse ima, vsaj tako pravijo tudi sestre v rehabilitacijskem centru, veliko in toplo srce.

Želi si hišo

Daysi pa upa, da se ji bo kmalu uresničila še ena želja in se bo lahko skupaj s Fernandom, svojima dvojčkoma in dvema nečakoma, za katera skrbi, preselila v hišo, kjer bi lahko dostojno živeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.