Del okoljske katastrofe dobil epilog

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
British Petroleum so z največjo skupino zasebnih tožnikov v primeru izlitja nafte v Mehiškem zalivu leta 2010 dosegli dogovor o poravnavi v vrednosti 7,8 milijarde dolarjev. Gre za največji sodni proces zaradi onesnaženja z nafto v ameriški zgodovini.
Oglej si celoten članek

Poravnavo je British Petroleum (BP) dosegel s skupino, ki združuje okoli 100.000 ribičev, ki so zaradi izlitja nafte izgubili delo, čistilcev, ki so zaradi te okoljske katastrofe zboleli, in drugih oškodovancev. Ne bo pa vplivala na ostale vložene tožbe s strani ameriške zvezne vlade in vlad obalnih zveznih držav, prizadetih zaradi izlitja nafte.

Del odgovornosti želijo preložiti

Čeprav bi BP v teku sojenja med pogajanji lahko dosegel dogovor tudi z zvezno vlado, se bo sojenje najverjetneje še vedno začelo, saj poskuša britanski naftni gigant del odgovornosti za nesreč preložiti tudi na ostala podjetja, ki so sodelovala na naftni ploščadi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.