Svet
23 ogledov

Del okoljske katastrofe dobil epilog

Razlitje nafte v Mehiškem zalivu Žurnal24 main
British Petroleum so z največjo skupino zasebnih tožnikov v primeru izlitja nafte v Mehiškem zalivu leta 2010 dosegli dogovor o poravnavi v vrednosti 7,8 milijarde dolarjev. Gre za največji sodni proces zaradi onesnaženja z nafto v ameriški zgodovini.

Poravnavo je British Petroleum (BP) dosegel s skupino, ki združuje okoli 100.000 ribičev, ki so zaradi izlitja nafte izgubili delo, čistilcev, ki so zaradi te okoljske katastrofe zboleli, in drugih oškodovancev. Ne bo pa vplivala na ostale vložene tožbe s strani ameriške zvezne vlade in vlad obalnih zveznih držav, prizadetih zaradi izlitja nafte.

Del odgovornosti želijo preložiti

Čeprav bi BP v teku sojenja med pogajanji lahko dosegel dogovor tudi z zvezno vlado, se bo sojenje najverjetneje še vedno začelo, saj poskuša britanski naftni gigant del odgovornosti za nesreč preložiti tudi na ostala podjetja, ki so sodelovala na naftni ploščadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.