Devet let zapora za 39-letnega Pink Panterja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Švicarsko sodišče je zaradi sodelovanja v več ropih na devet leta zapora obsodilo 39-letnega črnogorskega državljana, člana zloglasne roparske združbe Pink Panter.
Oglej si celoten članek

Črnogorec iz Podgorice je med drugim sodeloval v večmilijonskih ropih nakita v Luzernu in Ženevi ter poskusu ropa v Zürichu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot je sodišče zapisalo v obrazložitvi sodbe, je dokazano, da je 39-letnik sodeloval v spektakularnem ropu ženevske draguljarne Chatila 17. avgusta 2009, ko so roparji ukradli nakit v vrednosti 2,6 milijona švicarskih frankov.

Pink Panter naj bi imel okrog 220 članov

Član zloglasne združbe Pink Panter je kasneje priznal krivdo in dejal, da so v ropu sodelovali še trije pomočniki. Njihove identitete ni razkril.

Pink Panter naj bi imel okoli 220 članov iz držav nekdanje Jugoslavije, ki so v preteklih letih v skorajda filmskih ropih ukradli za več milijonov evrov luksuznega nakita. Največkrat je združba ropala v Tokiu, Parizu in San Tropezu, pogosto pa tudi v Nemčiji, Švici in Avstriji, še poroča Tanjug.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.