Svet
22 ogledov

Devet let zapora za 39-letnega Pink Panterja

Lisice Shutterstock
Švicarsko sodišče je zaradi sodelovanja v več ropih na devet leta zapora obsodilo 39-letnega črnogorskega državljana, člana zloglasne roparske združbe Pink Panter.

Črnogorec iz Podgorice je med drugim sodeloval v večmilijonskih ropih nakita v Luzernu in Ženevi ter poskusu ropa v Zürichu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot je sodišče zapisalo v obrazložitvi sodbe, je dokazano, da je 39-letnik sodeloval v spektakularnem ropu ženevske draguljarne Chatila 17. avgusta 2009, ko so roparji ukradli nakit v vrednosti 2,6 milijona švicarskih frankov.

Pink Panter naj bi imel okrog 220 članov

Član zloglasne združbe Pink Panter je kasneje priznal krivdo in dejal, da so v ropu sodelovali še trije pomočniki. Njihove identitete ni razkril.

Pink Panter naj bi imel okoli 220 članov iz držav nekdanje Jugoslavije, ki so v preteklih letih v skorajda filmskih ropih ukradli za več milijonov evrov luksuznega nakita. Največkrat je združba ropala v Tokiu, Parizu in San Tropezu, pogosto pa tudi v Nemčiji, Švici in Avstriji, še poroča Tanjug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.