Devet mrtvih s spopadu motorističnih tolp

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V mestu Waco v ameriški zvezni državi Teksas sta se v nedeljo spopadli rivalski skupini motoristov, pri čemer je umrlo devet ljudi, številni so bili ranjeni.
Oglej si celoten članek

Incident se je zgodil na parkirišču ene od restavracij, kjer so se motoristi najprej stepli, pri čemer so po navedbah tamkajšnje policije uporabili palice za baseball, verige in nože, kasneje pa so se začeli streljati. Spopad naj bi sledil sporu, ki je izbruhnil v restavraciji.

Foto: Profimedia Texas Po navedbah nekaterih lokalnih medijev so motoristi streljali tudi na policiste. Policija v Wacu je sicer na družbenem omrežju Facebook sporočila, da med žrtvami obračuna ni policistov.

Policija je območje spopada zaprla za javnost, v zvezi z obračunom aretirala več ljudi in na parkirišču zasegla več kot sto kosov orožja.

Waco na jugu Teksasa ima 129.000 prebivalcev. Leta 1993 so v mestu 51 dni potekali spopadi med pripadniki neke verske sekte in ameriškimi varnostnimi silami, ki so se končali s požarom, v katerem je umrlo več kot 80 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.