Svet
49 ogledov

Devet mrtvih s spopadu motorističnih tolp

Texas Profimedias
V mestu Waco v ameriški zvezni državi Teksas sta se v nedeljo spopadli rivalski skupini motoristov, pri čemer je umrlo devet ljudi, številni so bili ranjeni.

Incident se je zgodil na parkirišču ene od restavracij, kjer so se motoristi najprej stepli, pri čemer so po navedbah tamkajšnje policije uporabili palice za baseball, verige in nože, kasneje pa so se začeli streljati. Spopad naj bi sledil sporu, ki je izbruhnil v restavraciji.

Texas  | Avtor: Profimedias Profimedias
Po navedbah nekaterih lokalnih medijev so motoristi streljali tudi na policiste. Policija v Wacu je sicer na družbenem omrežju Facebook sporočila, da med žrtvami obračuna ni policistov.

Policija je območje spopada zaprla za javnost, v zvezi z obračunom aretirala več ljudi in na parkirišču zasegla več kot sto kosov orožja.

Waco na jugu Teksasa ima 129.000 prebivalcev. Leta 1993 so v mestu 51 dni potekali spopadi med pripadniki neke verske sekte in ameriškimi varnostnimi silami, ki so se končali s požarom, v katerem je umrlo več kot 80 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.