Deževalo bo tudi v Riu

Foto: Žurnal24 V Rio de Janeiru bodo temperature na silvestrovo od 25 do 28 stopinj Celizija. (
Silvester po svetu. V ZDA poleg kristalne krogle spuščajo še pomaranče, želode in žive oposume.
Oglej si celoten članek

Na brazilski plaži Copacabana se za silvestrovo kljub napovedanim visokim temperaturam ne bo mogoče kopati. Čez dan je namreč tako kot pri nas napovedan hud dež, ki naj bi prenehal proti večeru.

Naj proslave 2010
  • New York, ZDA
  • London, Velika Britanija
  • Amsterdam, Nizozemska
  • Bangkok, Tajska
  • Sidney, Avstralija

Belo praznovanje pa se obeta v New Yorku, kjer naj bi sodra proti večeru prešla v močno sneženje.

Američani radi spuščajo
Ne le New York, tudi druga mesta in mesteca po ZDA so razvila svoje tradicije novoletnega spuščanja objektov. Na Floridi v več mestih tako spuščajo pomaranče in mandarine, mesto v Severni Karolini pa spušča kar 400-kilogramski umetni želod. Majhno mesto v Georgii si je lani nakopalo proteste zaščitnikov živali – za novo leto namreč že več kot desetletje v kletki spuščajo živega oposuma. Znano spuščanje kristalne krogle v New Yorku sicer sega v leto 1907.

Zvon zadoni 108-krat
Na Japonskem, kjer leta po gregorijanskem koledarju štejejo od leta 1873, se od starega leta poslovijo s 108 udarci po zvonu. Tako naj bi se ljudje očistili natanko toliko grehov, kot po budistični tradiciji pestijo človeka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.