Svet
8 ogledov

Deževalo bo tudi v Riu

V Rio de Janeiru bodo temperature na silvestrovo od 25 do 28 stopinj Celizija. ( Žurnal24 main
Silvester po svetu. V ZDA poleg kristalne krogle spuščajo še pomaranče, želode in žive oposume.

Na brazilski plaži Copacabana se za silvestrovo kljub napovedanim visokim temperaturam ne bo mogoče kopati. Čez dan je namreč tako kot pri nas napovedan hud dež, ki naj bi prenehal proti večeru.

Naj proslave 2010
  • New York, ZDA
  • London, Velika Britanija
  • Amsterdam, Nizozemska
  • Bangkok, Tajska
  • Sidney, Avstralija

Belo praznovanje pa se obeta v New Yorku, kjer naj bi sodra proti večeru prešla v močno sneženje.

Američani radi spuščajo
Ne le New York, tudi druga mesta in mesteca po ZDA so razvila svoje tradicije novoletnega spuščanja objektov. Na Floridi v več mestih tako spuščajo pomaranče in mandarine, mesto v Severni Karolini pa spušča kar 400-kilogramski umetni želod. Majhno mesto v Georgii si je lani nakopalo proteste zaščitnikov živali – za novo leto namreč že več kot desetletje v kletki spuščajo živega oposuma. Znano spuščanje kristalne krogle v New Yorku sicer sega v leto 1907.

Zvon zadoni 108-krat
Na Japonskem, kjer leta po gregorijanskem koledarju štejejo od leta 1873, se od starega leta poslovijo s 108 udarci po zvonu. Tako naj bi se ljudje očistili natanko toliko grehov, kot po budistični tradiciji pestijo človeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.