Dežman: Nova 24 TV si izmišljuje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Barbara rovu ne potekajo nobene tajne policijske operacije in tajen prenos posmrtnih ostankov žrtev.
Oglej si celoten članek

"Številni novinarji se tudi na Komisijo Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč obračajo z vprašanji, ki izhajajo iz izmišljene novice, naj bi v rovu sv. Barbare potekale tajne policijske operacije in tajen prenos posmrtnih ostankov žrtev," sporoča predsednik Komisije Jože Dežman.

PREBERITE ŠE: 

Dodaja, da je tak izmišljen zapis objavila Nova 24 TV, ki se reklamira s sloganom "V službi resnice". "Ker gre očitno za razmeroma trden namen avtorjev teh dezinformacij, da bi se postavili v središče pozornosti, lahko povemo le, da Komisija spremlja postopke, ki jih vodi MDDSZ, za pripravo razpisa in potem izvedbo del, da bodo izbrani izvajalci izkopali še preostale posmrtne ostanke žrtev iz prvega jaška v rovu sv. Barbare, uredili vse posmrtne ostanke in jih začasno premestili v kostnico v Mariboru," poudarja Dežman. 

Dodaja, da se bodo po tem nadaljevali postopki za določitev stalnega pokopnega mesta, sam rov sv. Barbare pa bo urejen v muzej, dostopen javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:46 28. December 2016.

    morali bi jim dati minimalca pol mo pa videli.

  • 11:13 22. Maj 2016.

    NOVA je vendar v službi resnice in to resnice notoričnega lažnivca in njegovih bolnikov Štukeca, Petka, Turka, Vodeba, Zvera, Grimsa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.