Svet
2641 ogledov

Dežman: Nova 24 TV si izmišljuje

Huda Jama, Barbara rov, povojni poboji Žurnal24 main
V Barbara rovu ne potekajo nobene tajne policijske operacije in tajen prenos posmrtnih ostankov žrtev.

"Številni novinarji se tudi na Komisijo Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč obračajo z vprašanji, ki izhajajo iz izmišljene novice, naj bi v rovu sv. Barbare potekale tajne policijske operacije in tajen prenos posmrtnih ostankov žrtev," sporoča predsednik Komisije Jože Dežman.

PREBERITE ŠE: 

Dodaja, da je tak izmišljen zapis objavila Nova 24 TV, ki se reklamira s sloganom "V službi resnice". "Ker gre očitno za razmeroma trden namen avtorjev teh dezinformacij, da bi se postavili v središče pozornosti, lahko povemo le, da Komisija spremlja postopke, ki jih vodi MDDSZ, za pripravo razpisa in potem izvedbo del, da bodo izbrani izvajalci izkopali še preostale posmrtne ostanke žrtev iz prvega jaška v rovu sv. Barbare, uredili vse posmrtne ostanke in jih začasno premestili v kostnico v Mariboru," poudarja Dežman. 

Dodaja, da se bodo po tem nadaljevali postopki za določitev stalnega pokopnega mesta, sam rov sv. Barbare pa bo urejen v muzej, dostopen javnosti.

Komentarjev 2
  • Milan Benedicic 18:46 28.december 2016.

    morali bi jim dati minimalca pol mo pa videli.

  • Lavdan 11:13 22.maj 2016.

    NOVA je vendar v službi resnice in to resnice notoričnega lažnivca in njegovih bolnikov Štukeca, Petka, Turka, Vodeba, Zvera, Grimsa in podobnih.,