Dijaki: "Imel je bombo in pištolo, mislili smo, da je vaja"

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Do zob oborožen moški je vstopil v srednjo šolo v Srbijo in začel groziti.
Oglej si celoten članek

Na srednji šoli v Veliki Plani v Srbiji je prišlo do incidenta, ko je v šolo prišel oborožen moški in vstopil v enega od razredov. "Imeli smo šesto uro, logiko pri profesorju Igorju. Učilnica je v drugem nadstropju, v levem krilu šole. Sredi ure je v učilnico vstopil moški s polno bojno opremo. Imel je bombe, puško, pištolo. Začel je govoriti, da mu nekdo grozi, da ga preganjajo in da s smrtjo grozijo njegovi ženi, otrokom. Želel je, da ga povežemo s predsednikom, notranjim ministrom," pripovedujejo dijaki. 

Eni od dijakinj je uspelo poslati sporočilo razredniku, ki je prišel v razred in se začel prerivati z moškim. Na pomoč so priskočili tudi nekateri učenci, na kar sta odjeknila dva strela. "Vsi smo pretreseni, sprva smo mislili, da gre za vajo," še pravijo. 

Profesorju je uspelo napadalca obvladati. "Slišal sem otroke, kako vpijejo. Pritekel sem iz telovadnice, vstopil v razred, otrokom naročil, naj zapustijo razred, skočil nanj in mu vzel puško," je profesor Slavoljub Stojadinović povedal za Blic. 

Ravnateljica šole je po napadu povedala, da na šoli nimajo varovanja in da ni bilo znakov, da je moški oborožen, ko je vstopil v šolo. 

Kaj je bil povod za incident, še ni znano, neuradno naj bi imel moški psihične težave. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.