Svet
776 ogledov

Dijaki: "Imel je bombo in pištolo, mislili smo, da je vaja"

Srednja šola srbija Google Maps
Do zob oborožen moški je vstopil v srednjo šolo v Srbijo in začel groziti.

Na srednji šoli v Veliki Plani v Srbiji je prišlo do incidenta, ko je v šolo prišel oborožen moški in vstopil v enega od razredov. "Imeli smo šesto uro, logiko pri profesorju Igorju. Učilnica je v drugem nadstropju, v levem krilu šole. Sredi ure je v učilnico vstopil moški s polno bojno opremo. Imel je bombe, puško, pištolo. Začel je govoriti, da mu nekdo grozi, da ga preganjajo in da s smrtjo grozijo njegovi ženi, otrokom. Želel je, da ga povežemo s predsednikom, notranjim ministrom," pripovedujejo dijaki. 

Eni od dijakinj je uspelo poslati sporočilo razredniku, ki je prišel v razred in se začel prerivati z moškim. Na pomoč so priskočili tudi nekateri učenci, na kar sta odjeknila dva strela. "Vsi smo pretreseni, sprva smo mislili, da gre za vajo," še pravijo. 

Profesorju je uspelo napadalca obvladati. "Slišal sem otroke, kako vpijejo. Pritekel sem iz telovadnice, vstopil v razred, otrokom naročil, naj zapustijo razred, skočil nanj in mu vzel puško," je profesor Slavoljub Stojadinović povedal za Blic. 

Ravnateljica šole je po napadu povedala, da na šoli nimajo varovanja in da ni bilo znakov, da je moški oborožen, ko je vstopil v šolo. 

Kaj je bil povod za incident, še ni znano, neuradno naj bi imel moški psihične težave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.