Dimitrij Peskov razvajenega sina poslal na fronto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Putinov tiskovni predstavnik Dimitrij Peskov je svojega sina poslal v vojno v Ukrajini, potem ko se je ta hvalil, da bi ga oče zagotovo rešil vpoklica.
Oglej si celoten članek

32-letni Nikolaj Peskov se je lani pred novinarji hvalil, da se njemu prav gotovo ni treba bati vpoklica v vojsko, saj bi se z očetovimi zvezami (oba na spodnji fotografiji) z vrhom ruske vojske temu zagotovo lahko izognil. Sinovom visokih političnih predstavnikov ruske oligarhije namreč ni treba deliti usode običajnih sovrstnikov. Med drugim se je Nikolaj lahko šolal v Združenem kraljestvu.

A se je obrnilo ravno nasprotno. Če držijo navedbe, je dolgoletni tiskovni predstavnik režima Vladimirja Putina Dimitrij Peskov res zastavil svoj vpliv, a z namenom, da sina dejansko vpokličejo.

Foto: Osebni arhiv Dimitrij Peskov

To je te dni izdal vodja paravojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin. "Od vseh znancev v visokih krogih me je samo ena oseba, Peskov, ki je bil nekoč označen za liberalca, spraševal za svojega sina. Prišel je k meni in mi dejal 'vzemi ga za običajnega topničarja."

"In služil je tako kot vsak drugi, do kolen v blatu in se mučil z raketometom. Le malo ljudi ve za to," je v kamero povedal zloglasni poveljnik.

Topništvo je sicer znotraj Wagnerjeve skupine še vedno neprimerno varnejši kraj od pehote. To v zadnjem obdobju bojev z ukrajinsko stranjo sestavljajo predvsem nekdanji kaznjenci, ki jih poveljniki pošiljajo v valovih nad ukrajinske položaje, tako da so izgube med njimi ogromne. Ko jih pošljejo naprej, za njimi merijo z orožjem in ubijejo vsakogar, ki bi si drznil umakniti, so povedali številni ruski ujetniki. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • Syn
    09:49 23. April 2023.

    Bravo Peskov! Bo vsaj imel pravega deda od sina, ne pa neke mevžaste pucvole.

  • 08:59 23. April 2023.

    Ma dajte, uni rdeči skravžlani iz Kraljeve družine se še celo hvali, da je ubil nakaj talibanov... seveda iz varne …

  • 08:53 23. April 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.