Svet
6406 ogledov

Dimitrij Peskov razvajenega sina poslal na fronto

DImitriy Peskov Profimedia
Putinov tiskovni predstavnik Dimitrij Peskov je svojega sina poslal v vojno v Ukrajini, potem ko se je ta hvalil, da bi ga oče zagotovo rešil vpoklica.

32-letni Nikolaj Peskov se je lani pred novinarji hvalil, da se njemu prav gotovo ni treba bati vpoklica v vojsko, saj bi se z očetovimi zvezami (oba na spodnji fotografiji) z vrhom ruske vojske temu zagotovo lahko izognil. Sinovom visokih političnih predstavnikov ruske oligarhije namreč ni treba deliti usode običajnih sovrstnikov. Med drugim se je Nikolaj lahko šolal v Združenem kraljestvu.

A se je obrnilo ravno nasprotno. Če držijo navedbe, je dolgoletni tiskovni predstavnik režima Vladimirja Putina Dimitrij Peskov res zastavil svoj vpliv, a z namenom, da sina dejansko vpokličejo.

Dimitrij Peskov | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

To je te dni izdal vodja paravojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin. "Od vseh znancev v visokih krogih me je samo ena oseba, Peskov, ki je bil nekoč označen za liberalca, spraševal za svojega sina. Prišel je k meni in mi dejal 'vzemi ga za običajnega topničarja."

"In služil je tako kot vsak drugi, do kolen v blatu in se mučil z raketometom. Le malo ljudi ve za to," je v kamero povedal zloglasni poveljnik.

Topništvo je sicer znotraj Wagnerjeve skupine še vedno neprimerno varnejši kraj od pehote. To v zadnjem obdobju bojev z ukrajinsko stranjo sestavljajo predvsem nekdanji kaznjenci, ki jih poveljniki pošiljajo v valovih nad ukrajinske položaje, tako da so izgube med njimi ogromne. Ko jih pošljejo naprej, za njimi merijo z orožjem in ubijejo vsakogar, ki bi si drznil umakniti, so povedali številni ruski ujetniki. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Avatar Syn
    Syn 09:49 23.april 2023.

    Bravo Peskov! Bo vsaj imel pravega deda od sina, ne pa neke mevžaste pucvole.

  • kapibara1 08:59 23.april 2023.

    Ma dajte, uni rdeči skravžlani iz Kraljeve družine se še celo hvali, da je ubil nakaj talibanov... seveda iz varne razdalje...

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 08:53 23.april 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ