Magazin > VIP
28837 ogledov

RTVS na vojno žarišče poslal novinarko družabne kronike

Ukrajina vojska ukrajinska vojska Herson Epa
So jo dovolj dobro pripravili in zaščitili?

Iz Ukrajine je te dni poročala novinarka, urednica in voditeljica Tjaša Platovšek, ki sicer vodi rubriki Magnet in Prestiž. Obe sta del oddaje Panorama na TV Slovenija 2. Rubrika Prestiž ponuja različne vsebine, ki se navezujejo na glamur in modo, življenjski slog, praznike, kulinariko in družabno dogajanje, rubrika Magnet pa ponuja poglobljene prispevke s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini.

Ravno zato je bil marsikdo presenečen, da Platovšek te dni snema prispevke iz vojnih žarišč v Ukrajini. Na RTVS smo naslovili vprašanja, kako dobro so voditeljico in urednico pripravili na to delo, zakaj ga ni dobil nekdo z več izkušnjami o vojnem poročanju, kako skrbijo za varnost TV ekipe in koliko RTVS stane takšno poročanje iz Ukrajine? A so bili na Televiziji z odgovorom zelo skopi: "Na RTV Slovenija izjemno cenimo odločne, samozavestne in inovativne novinarje. Vse več je tudi pogumnih novinarjev RTV Slovenija, ki so pripravljeni poročati z vojnih žarišč."

Komentarjev 10
  • Avatar @narhist
    @narhist 22:15 29.marec 2023.

    ... iz vojnih žarišč. Tako, kot to dela neustrašni Areh?, https://insajder.com/slovenija/vodstvo-rtv-slo-priznalo-da-je-valentin-areh-laznivo-porocal-iz-ukrajine-opravicil

  • blayo 16:54 29.marec 2023.

    V čem je pa problem? Sama se je javila za to, nihče je ni silil. Zavarovan si pa verjetno bolje kot na slovenskih cestah.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 15:00 29.marec 2023.

    kanonfuter pač... ne se sekirat.

Sorodne novice