Svet
2093 ogledov

Rusi s temi manevri skušajo onesposobiti ukrajinska brezpilotna letala

Brezpilotno letalo Profimedia
Ruske sile v bojih na vzhodu Ukrajine po navedbah guvernerja ukrajinske regije Lugansk Sergeja Hajdaja sestavlja vse več rednih vojakov ruske vojske in ne plačancev skupine Wagner, ki so v zadnjih tednih silovito napadali mesto Bahmut, poroča ameriška televizija CNN.

"Število pripadnikov Wagnerja se je te dni drastično zmanjšalo v primerjavi s prejšnjimi meseci. Najverjetneje so bili ubiti na območjih Bahmuta in Soledarja," je po navedbah CNN dejal Hajdaj.

Kot je dodal, trenutno hudi boji potekajo na območju mesta Kreminja na vzhodu države. Na splošno so razmere po njegovi oceni "težke, vendar povsem pod nadzorom".

Vladimir Putin Še ena smrt Svet Pomembna Putinova sodelavka zgrmela skozi okno stolpnice

Ponoči je bilo tarča ruskega obstreljevanja tudi mesto Druživka na vzhodu Ukrajine, pri čemer sta bila močno poškodovana dva stanovanjska bloka, je danes sporočil guverner regije Doneck Pavlo Kirilenko.

Po Hajdajevih besedah ruske sile uporabljajo motilce signala, da bi onesposobile ukrajinska brezpilotna letala, za odkrivanje ukrajinskih položajev pa ruske sile uporabljajo enote, ki jih je poimenoval kot samomorilske.

Ivan Kovbasnjuk Mora v vojno Šport Grozljivo razkritje: po koncu prvenstva bo smuči zamenjal za puško

Ameriška visoka diplomatka Victoria Nuland pa je v petek dejala, da podpira ukrajinske napade na ruske cilje na polotoku Krim, saj je tam nameščena ruska črnomorska flota. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je ZDA danes v odzivu obtožil, da so "glavni provokator" mednarodnih napetosti.

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 22
  • Idioti 15:11 20.februar 2023.

    Ali vi res mislite , da tisti USA Demnko opravlja svojo predsedniško dolžnost ali to v njegovem imenu komandira nekdo drug ! Če mislite da vlada Demenko pritisnite + , če mislite pa da Globoka država pritisnite - ! Hvala !

  • Idioti 14:52 20.februar 2023.

    Eno podmornico pred SAN DIEGO , drugo pa pred NORFOLK , pa da vidimo , kdo se bo upal dotakniti Ruske pomorske baze ! Viš kako mi ruski vohuni , ki nas v SLO kar mrgoli a ne SOVA da ...prikaži več res , vemo kje ima USA spravljeno svoje ladjevje .

  • Jernej65 18:47 19.februar 2023.

    Putler moti ukrajinske signale, edini ki je moten je pa on sam. Tako zaverovan vase, da sploh ne vidi, da se mu carstvo razpada. Evropa in ZDA ga bosta počasi in sigurno zmlela, tako kot on to poskuša z Ukrajino. ...prikaži več Kdor vihti meč, bo z mečem pokončan.