Svet
4159 ogledov

Pomembna Putinova sodelavka zgrmela skozi okno stolpnice

Vladimir Putin Epa
V sredo so odkrili truplo še ene Putinove sodelavke. Preiskovalci so smrt označili za samomor.

V sredo so našli mrtvo visoko rusko obrambno uradnico, potem ko je padla skozi okno stolpnice. Truplo 58-letne Marine Yankina je odkril mimoidoči pri vhodu v stolpnico na ulici Zamshina v Sankt Petersburgu, poroča ruski novičarski Telegram kanal Mash.

Yanika naj bi padla 48 metrov v globino. Njene osebne stvari in dokumente so odkrili na balkonu v stolpnici. Dosedanje informacije kažejo na to, da je storila samomor.

Mash je tudi poročal, da je Yakina nekaj minut pred samomorom poklicala svojega bivšega moža in mu povedala svoje namere. Prav tako ga je prosila, naj pokliče policijo v stolpnico, kjer je živela.

Marina Yanika | Avtor: Profimedia Profimedia
Uraden motiv še ni znan, vendar naj bi se 58-letnica borila z duševnimi težavami, poroča New York Post.

Pomembna sodelavka Putina

Yankina je bila ključna oseba pri financiranju vojne v Ukrajini. Bila je vodja oddelka za finančno podporo Ministrstva za obrambo za Zahodno vojaško okrožje, ki je tesno vpleteno v invazijo. Ruski preiskovalni odbor je potrdil Yakinino smrt, prav tako še vedno poteka preiskava vzroka njenega usodnega padca.

Preden se je pridružila Zahodnemu vojaškemu okrožju, je Yankina delala v Zvezni davčni službi. Bila je tudi namestnica predsednika odbora za premoženjska razmerja v Sankt Petersburgu.

Vrsta nepojasnjenih smrti

Yankina je le še ena izmed mnogih uglednih ruskih uradnikov in poslovnežev, ki so od začetka vojne umrli v skrivnostnih okoliščinah. Na začetku tega tedna je 75-letni generalmajor ruskega notranjega ministrstva, Vladimir Makarov, umrl zaradi domnevnega samomora v predmestju Moskve. Kot trdijo nezanesljivi viri, naj bi general padel v globoko depresijo, potem ko ga je Putin januarja odpustil.

Decembra je tajkun Pavel Antov, ki je kritiziral invazijo na Ukrajino, padel v smrt iz luksuznega hotela v Indiji, le tri dni po tem, ko je na istem potovanju življenje izgubil njegov prijatelj.

Pavel Antov | Avtor: Profimedia Profimedia
Novembra je bil polkovnik Vadim Boiko, namestnik vodje pacifiške višje mornariške šole Makarov v Vladivostoku, najden mrtev. Umrl je zaradi številnih strelnih ran, kar je bilo označeno za samomor. Po besedah njegove vdove, naj bi si Boiko vzel življenje, ker naj bi bil prisiljen prevzeti odgovornost za nekatere težave, ki so pestile invazijo na Ukrajino.

Aleksander Lukašenko O napadu na Ukrajino Svet Lukašenko: "Naš odgovor bo najbolj krut" Zloraba otrok Slovenija Slovenija Ubil jo je, zdaj se zagovarja: Varala me je in se grdo obnašala
Komentarjev 18
  • Kmodri 14:53 19.februar 2023.

    Problem! Putina je, da za svoje zahrbtne cilje pripravljen lagati, zavajali In podpisati pogodbo s hudičem, le ostane na oblasti! Enkrat KGBjevec vedno KGBjevec. prodati rojake za svoje distopične cilje s rusko pravoslavno cerkvijo! Putin Ne sme zmagati, ker bi ...prikaži veči to pomenilo konec svobodnega sveta in 100 letne vojne, ki jih je EU z dolgotrajnimi procesi dosegla. Priznam, da ima geostrateško in ekonomsko največjo korist ZDA in to po zaslugi pohlepne Mreklove! Putin je hotel z nizkimi cenami....

  • Kmodri 18:48 18.februar 2023.

    Rusofile sprašujem kaj dobrega nam prinese Putler? Svobodo govora, kritiko....ma res je zanima zakaj in Putler fascinira.

  • Avatar pantani
    pantani 11:54 18.februar 2023.

    ahahahahahahaa https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/americanom-se-smeji-ves-svet-znano-cigav-je-bil-vohunski-balon-ki-so-ga-sestrelili-nad-aljasko-foto-in-video/