Svet
7770 ogledov

Rdeče opozorilo britanskega tabloida: to počne Putin

Putin Profimedia
"Dokumenti, ki so pricurljali v javnost, nakazujejo, da Putin mobilizira britansko vojsko vohunov "kamikaze", da bi v Veliki Britaniji povzročila opustošenje," piše The Sun.

Kot poroča britanski tabloid The Sun, naj bi Vladimir Putin ukazal ruskim obveščevalnim agencijam, naj pospešijo novačenje vohunov v Veliki Britaniji, ki jih imenujejo "kamikaze". To naj bi kazali razkriti dokumenti.

Nekdanji predstavniki britanske obveščevalne službe so sporočili, da je Velika Britanija trenutno "glavna" tarča Rusije. Rusija naj bi storila vse, kar je v njeni moči, da "dobi dostop do ljudi in preusmeri svoje agente na koristna mesta".

Nekdanji ruski vohun 62-letni Boris Karpičkov je pred tem trdil, da v Westminstru trenutno delajo najmanj štirje ruski agenti.

Pri tem so poslance in njihovo osebje so pozvali, naj ostanejo pozorni, saj napetosti z Moskvo zaradi vojne v Ukrajini naraščajo.

V e-poštnih sporočilih, ki jih je videlo uredništvo tabloida The Sun Online, je ruski obveščevalni vir blizu Kremlja nakazal, da bo Moskva "okrepila tajno delo s tajnimi obveščevalci" po vsej Britaniji.

Malezijsko letalo v Ukrajini Svet Vse kaže na Putinovo vpletenost v nesrečo letala Potres v Turčiji Turčija Svet Grozljive fotografije. Svet pošilja pomoč, oglasil se je celo Putin. Ukrajina vojak Svet Svet Neverjetna Putinova poteza v Ukrajini, ki se tiče žensk

Okrepiti naj bi želeli tajno delo s tajnimi obveščevalci v vseh sferah družbe v Veliki Britaniji, predvsem med javnimi uslužbenci in politiki vseh rangov. Vključno s tistimi, ki sedijo v parlamentu in člani lordov. "Posebno pozornost je treba nameniti aktivistom mednarodnih študentskih mladinskih gibanj, sindikatov in voditeljem različnih verskih skupnosti, " naj bi še pisalo v dokumentu.

Poznavalec ruskih varnostnih služb je za the Sun dejal, da bi potencialne agente lahko našli "s povečanim nadzorom diplomatskega osebja z ruskega veleposlaništva in konzulatov".

Annie Machon, nekdanja častnica obveščevalne službe MI5 pa je dejala, da "se bodo Rusi brez dvoma poskušali infiltrirati v Britanijo." To naj bi bilo nujno v luči vojne v Ukrajini.

Komentarjev 62
  • Kmodri 20:30 15.februar 2023.

    Rusofile bo EU začela preganjati in pošiljati v Rusijo naj tam carju blaženemu ližejo škorenj tlačanstva!

  • Idioti 16:05 13.februar 2023.

    Kako samo 4 agenti v UK , ko nas je pa v SLO z menoj vred še 7 , 2 so uspel ujet samo sami ne vedo kako !

  • Kmodri 22:17 12.februar 2023.

    ZDA in EU imata skupaj večji družbeni BDP! Naprednejšo tehnologijo in vojsko, ki je izurjena za frontalni spopad. Rusi imajo nekaj malega modernega orožja, ki ne bo igral vidne vloge. Putler bo do leta 2035 totalno poražen.