Svet
21783 ogledov

Neverjetna Putinova poteza v Ukrajini, ki se tiče žensk

Dnipr, Ukrajina Epa
Potezo navajajo v poročilu ukrajinske vojske.

Ruske vojaške sile rekrutirajo obsojene ženske iz zaporov v okupiranih regijah Ukrajine, da bi pomagale v njihovih vojaških aktivnostih, v svojem zadnjem poročilu navaja ukrajinska vojska. 

"Da bi nadoknadili izgube v svojih vojaških vrstah, Rusi za vojsko skušajo pritegniti ženske iz zaporov. V zadnjem tednu so rekrutirali okrog 50 žensk iz kolonije Snižnaa, da pomagajo na začaso okupiranem območju Donjecka. Dobili smo informacije, da so jih najprej poslali na svoj teritorij, da bodo opravile potrebna urjenja," piše v poročilu, ki ga med drugim povzema tudi Sky News. 

Srditi spopadi na vzhodu

Med ukrajinskimi in ruskimi silami medtem potekajo srditi spopadi za mesto Bahmut na vzhodu Ukrajine, je sporočila ukrajinska vojska. Da so razmere v tem strateško pomembnem mestu v Donecku težke, je potrdil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ukrajinske sile naj bi odbile ruske napade, vendar pa so po nekaterih poročilih vse bolj izolirane.

Ukrajinski predsednik Zelenski je sinoči v večernem video nagovoru priznal, da so razmere na fronti težke, pri čemer je izrazil prepričanje, da bodo Ukrajinci v vojni, ki jo je Rusija začela pred skoraj enim letom, na koncu zmagali, tudi po zaslugi vojaške pomoči zahodnih držav.

Zelenski je pri tem pozdravil začetek usposabljanja ukrajinskih vojakov na britanskih bojnih tankih challenger 2, ki jih je Kijevu zagotovila vlada v Londonu. "To je dobro vozilo in bo resna okrepitev na bojišču," je dejal Zelenski in se zahvalil Veliki Britaniji za vojaško pomoč. Nove pošiljke orožja Ukrajini so napovedale tudi ZDA, Francija, Nemčija in Italija.

Vladimir Putin Šef vohunov Svet Kaj se dogaja s Putinom Aleksandar Vučić Svet Svet Vučić najavil sankcije proti Rusiji. Takšen je odziv Kremlja. Konstantin Jefremov Vojna Svet Grozljiva izpoved ruskega častnika glede mučenj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 58
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 04:56 06.februar 2023.

    "Da bi nadoknadili izgube v svojih vojaških vrstah, Rusi za vojsko skušajo pritegniti ženske iz zaporov."----Že iz prvega stavka vašega plačanega propagandnega članka je razvidno, da boste pisali neumnosti......Še iz prvega vala vpoklica (300 000) rezervistov jih je preko 150 ...prikaži več 000 , ki te dni končujejo dodatno usposabljanje, torej nimajo nobene potrebe po ženskah razen, če jih rabijo v "nevojaške namene".....;))...Je pa res, da Wagner rekrutira zapornike, ki jih porabijo za kanon futer

  • mph2 20:15 05.februar 2023.

    Neverjetne so samo te vaše novice. Edino človek ne ve ali ste sami tako zabiti ali dobivate diktate od zgoraj.

  • Kmodri 19:00 05.februar 2023.

    Bom odprl kokice, ko bodo Carja blaznega postavili pred mednarodno sodišče za zločine zoper človečnost. Car blazni bo kočal kot Milošiveć!