Svet
23999 ogledov

Kaj se dogaja s Putinom

Vladimir Putin epa
Vladavina Vladimirja Putina se bliža naglemu koncu, je prepričan nekdanji vodja britanskih vohunov. In to zaradi zdravja.

Sir Richard Dearlove je v teh dneh znova močno pogrel ugibanja, v kakšnem zdravstvenem stanju je v resnici 70-letni ruski predsednik Vladimir Putin. Nekdanji šef britanskih obveščevalcev je izpostavil, da vsi znaki na Putinu kažejo resno zdravstveno anomalijo, zelo verjetno kot posledica Parkinsonove bolezni. 

Izjave Dearlova sledijo tajnim dokumentom, ki so pred časom prišli v javnost prek časnika The Sun Online. Dokumenti obveščevalcev so na podlagi Putinovega obnašanja v javnosti domnevali, da ima ali raka trebušne slinavke ali pa zgodnji stadij parkinsonove bolezni. Vsa ta ugibanja so še podžgala opažanja, da ima po rokah sledi, ki so podobne posledicam intravenozne terapije. 

Vladimir Putin Rusija Svet Putin izgubil živce, podpredsedniku vlade siknil, da se "zafrkava"

Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

"Moje mnenje je še vedno, da je z njim v zdravstvenem smislu nekaj narobe," je te dni dejal Dearlove. "Nisem zdravnik, a poznam številne strokovnjake, ki so ga podrobno preučili in menijo, da je najbolj verjetna razlaga parkinsonova bolezen. Nimamo sicer dokazov, a obstaja kar veliko simptomov. Če je res, potem to gotovo lahko zelo omeji sposobnosti njegovega odločanja," svari Dearlove, ki je bil na položaju šefa MI6 v vlogi tako imenovanega "C" v letih med 1999 in 2004.

Kot je po pisanju Daily Expressa še dodal Dearlove, bi bila druga mogoča razlaga Putinovega obnašanja krvni rak. "A Rusi bodo gotovo naredili vse kar je mogoče, da bi Putinovo zdravstveno stanje ostala skrbno varovana državna skrivnost."

Podobnih napovedi in komentarjev je bilo v zahodnih medijih v zadnjih mesecih že veliko. Ne gre pa niti pozabiti Dearlovovega spornega vpliva, ki ga je imel leta 2002, ko je kot vodja MI6 prepričal takratnega premierja Tonyja Blaira o obstoju iraškega orožja za množično uničevanje. Po napadu zahodnih zaveznikov na Irak in padcu diktatorja Sadama Huseina orožja niso našli.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 48
  • janči 13:58 05.februar 2023.

    Butasti prispevek na Žurnalu. Karkoli že je Putinu, če mu sploh kaj je, je posledica staranja. Naj raje raziskujejo kaj je Zelenskemu, ki glede na to, da je precej mlajši od Putina, kaže večje znake, da je z njim nekaj ...prikaži več hudo narobe. Razen, če ni vse posledica predoziranja različnih opojnih substanc, ki bodo pa itak same po sebi poskrbele, da bo vzel skorajšnji konec.

  • Avatar MS
    MS 10:30 05.februar 2023.

    .O pravi Putinovi diagnozi kot laik težko sodim! Zagotovo pa vem da zdrav človek ne zmore početi takih grozot! Raketirati in celotna mesta ravnati z zemljo, kjer v vrtcih in šolah umirajo nedolžni otroci, kjer v porodnišnicah umirajo ženske skupaj ...prikaži več s še nerojenimi otroci, kjer v stanovanjskih civilnih stavbah umirajo.. etc, etc zmore le hudo bolan in moralno degeneriran Osebek!

  • Avatar Syn
    Syn 09:02 05.februar 2023.

    Spet en članek iz kategorije fake news. Putin je bolj zdrav, kot katerikoli zahodnjaški politik. To je dejstvo.