Svet
9881 ogledov

Ameriški glavni poveljnik priznal: "Letos bo Ruse ..."

Bahmut ruševice Epa
Povedal je, kako se bo po njegovem mnenju končala vojna v Ukrajini.

Ruske sile bo po mnenju načelnika štaba združenih poveljstev oboroženih sil ZDA, generala Marka Milleya v letošnjem letu zelo težko pregnati iz Ukrajine. Milley je to dejal po srečanju okoli 50 zahodnih zaveznic v ameriškem oporišču Ramstein v Nemčiji, kjer se jim ni uspelo dogovoriti o dobavi nemških tankov leopard Ukrajini.

"Še vedno menim, da bo rusko vojsko v letošnjem letu zelo zelo težko vojaško pregnati iz vseh delov Ukrajine, ki so pod rusko okupacijo. To ne pomeni, da se to ne more zgoditi in da se ne bo zgodilo, ampak bo zelo zelo težko," je po zasedanju kontaktne skupine dejal Milley.

Po njegovem mnenju se bo nadaljevala ukrajinska obramba ozemlja in s tem stabilizacija fronte. Ukrajinska vojska bi lahko ob dobavi vse napovedane opreme zahodnih držav in ustreznega urjenja na taktični ali celo operativni ravni vodila ofenzivne operacije za osvoboditev toliko ukrajinskega ozemlja, kot je možno, je še povedal Milley (na spodnji fotografiji).

Mark Milley | Avtor: Epa Epa

"Vendar pa mislim, da se bo na koncu ta vojna - tako kot številne v preteklosti - končala za pogajalsko mizo," je še povedal. Ruski predsednik Vladimir Putin bi sicer lahko vojno končal danes, "saj se sprevrača v katastrofo za Rusijo".

Na srečanju v ameriškem vojaškem oporišču Ramstein v Nemčiji sicer niso uspeli doseči dogovora o dobavi nemških tankov leopard Ukrajini, ki jih ponuja več evropskih držav, a Berlin tega ne dovoli.

Ameriški obrambni minister Lloyd Austin, ki vodi kontaktno skupino, je na novinarski konferenci po koncu dejal le, da je že njegov nemški kolega Boris Pistorius dejal, da nemška vlada še ni sprejela odločitve o dobavi leopardov Ukrajini. "Osredotočili smo se na to, da ima Ukrajina zmogljivosti, da bo uspešna zdaj," je še povedal.

Vladimir Putin, pravoslavna velika noč v Moskvi Svet Zelenski: "Nisem prepričan, da je Putin še živ"
Komentarjev 32
  • QSprm 14:48 21.januar 2023.

    Kako se "sprevraca v katastrofo za rusijo" bojo tile pateticni bebecki govorili tudi se tedaj, ko bo rusija v kijevu in odesi. Cesar se ocitno se najbolj zavedajo ravno nemci. Ne zelijo si docakat dan, ko bo treba razmislajt kako ...prikaži več ustavit ruske tanke pred berlinom. Kajti zgodovina ima to zoprno lastnost da se rada ponavalja.

  • Pišmevuh 13:20 21.januar 2023.

    Kdaj pa te grejo amerigosi iz Sirije?

  • Jernej65 00:36 21.januar 2023.

    Na dolgi rok se Putinu ta vojna ne bo obrestovala, pa bilo kako se konča. Rusijo čakajo težka leta, saj bo izolirana od sveta in embargo ostalega dela sveta in stroški za vojno bodo počasi začeli Rusijo potapljati, še dolgo ...prikaži več si ne bo opomogla. Evropa je vse manj odvisna od njegovih energentov, ne more je več izsiljevati in je razbiti, tako kot si je predstavljal. Pred vojno je bila druga velesila, sedaj že drvi proti kameni dobi.

Sorodne novice