Slovenija
14584 ogledov

Ubil jo je, zdaj se zagovarja: Varala me je in se grdo obnašala

Zloraba otrok Shutterstock
Septembra je umoril zunajzakonsko partnerico, staro 35 let.

Na murskosoboškem sodišču se je danes začela glavna obravnava zoper Mitjo Oreška, ki se zagovarja zaradi obtožb za septembrski umor zunajzakonske partnerice v Peskovcih na Goričkem. Kot poroča spletni portal Sobotainfo, obtoženi na današnjem začetku sojenja ni odgovarjal na vprašanja senata, sodišču je predložil le pisni zagovor.

Kot še poroča pomurski spletni portal, je Orešek v zagovoru, ki ga je prebral sodnik Milan Regvat, s prstom pokazal na žrtev, ki da ga je varala, imela druge moške in se do njega grdo obnašala. V pisnem zagovoru je tudi zatrdil, da je kamere, s katerimi naj bi jo nadzoroval, naročila umorjena 35-letnica, saj da se sam s tem ne znajde in ne zna delati z računalniki.

Med umorom v hiši mladoletna otroka

Priznanje krivde je Orešek na predobravnavnem naroku sredi januarja zavrnil, potem ko je tožilstvo zanj za primer priznanja predlagalo 19 let zapora. Odgovornosti za smrt partnerke sicer ni zanikal, vendar ne v takšni obliki, kot mu očita tožilstvo.

Sedeminštiridesetletnik je po navedbah iz obtožnice 10. septembra lani partnerki življenje vzel v njuni stanovanjski hiši v Peskovcih. Po trditvah tožilstva je to storil iz ljubosumja med prepirom, ker si je ženska dopisovala po telefonu z drugim moškim. Najprej naj bi jo davil in dušil z vrečko, nato pa jo nezavestno še zabodel.

Tožilka Jana Rogan je v predstavitvi obtožnice med drugim izpostavila, da je v tem primeru šlo za umor iz nizkotnih nagibov, ki je bil izveden v času, ko sta bila v hiši njuna mladoletna otroka.

Po dejanju sam poklical policiste

Zagovornik Mojmir Šafarič je na predobravnavnem naroku med drugim predlagal zaslišanje moškega, ki je v hiši montiral nadzorne kamere, dveh znancev, s katerima se je par družil, sorodnika obtoženega ter izvedencev psihiatrije in sodne medicine. Ob tem je predlagal tudi vpogled v mobilne telefone obtoženega in žrtve.

Policija je obtoženega sicer ovadila za uboj, a je tožilstvo obtožbe zoper njega zaostrilo. Po dejanju je sicer sam poklical policiste, naj pridejo na njegov naslov, ker je umoril partnerko. Policisti in reševalci so ob prihodu v stanovanjski hiši našli umorjeno. Obramba bo po napovedih vztrajala, da ni šlo za umor, temveč uboj, za kar je zagrožena nižja kazen.

Streljanje v izolski bolnišnici Kidričevo Slovenija Grozljive podrobnosti: Pokončal ga je z dvema streloma v glavo in srce Nika Kovač Slovenija Slovenija To je doletelo moškega, ki je napadel Niko Kovač Nož Slovenija Smrt v Murski Soboti: z nožem ga je zabodel sosed

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:10 16.februar 2023.

    Glede na njegov zagovor in da je tudi sam varal njo to potem najbrž pomeni, da bo sedaj fentat še sebe! No pa, da vidimo kako dosleden je v svojem prepričanju kaj je pravica!

  • Blaster 18:51 16.februar 2023.

    klin se s klinom zbija

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:28 16.februar 2023.

    Dosmrtna ječa, konec, poka. V zaporu bo postal še večji psihič in po 19ih letih zunaj ne bo nič več zanj in to bo kar klicalo po novem sranju.