Slovenija
16144 ogledov

Smrt v Murski Soboti: z nožem ga je zabodel sosed

Nož Profimedia
Nove podrobnosti o okrutnem umoru v Murski Soboti.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Robert Roudi je na novinarski konferenci predstavil prve ugotovitve umora v Murski Soboti, o katerem smo poročali v preteklih dneh. Pravzaprav na predstavitvi zbranih obvestil policisti niso povedali nič bistveno novega, kar ne bi neuradno že prej zaokrožilo v medijih.

Dodali so le to, da sta bila 48-letni osumljenec, državljan Bosne in Hercegovine z začasnim delovnim dovoljenjem pri nas, in žrtev, 26-letnik iz območja Mestne občine Murske Sobote, pravzaprav soseda v večstanovanjski stavbi. Kljub kar 40 opravljenim razgovorom policistom za zdaj še ni uspelo razvozlati motiva za tako okrutno dejanje, saj neposrednih prič ni, trdijo pri PU Murska Sobota. 

48-letnik v priporu

Spomnimo: 26-letnik in 48-letnik naj bi se sprla že v pekarni, nato pa naj bi z nožem medsebojno obračunala v stanovanju. 26-letnik je nato izkrvavel pred blokom stanovanja, 48-letnik, ki do sedaj sicer še ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj z znaki nasilja niti prekrškov, pa je pobegnil, a so ga policisti našli in odpeljali v bolnišnico Murska Sobota, nato pa je bil premeščen v UKC Maribor. Iz bolnišnice je bil odpuščen 8. februarja, nato pa so mu policisti odvzeli prostost in ga v četrtek odpeljali v pripor, so še pojasnili na tiskovni konferenci PU Murska Sobota.

Komentarjev 1
  • Kmodri 18:17 10.februar 2023.

    Slovenska folklora.