Svet
25460 ogledov

Putin za letos napovedal prve izstrelke jedrskega orožja

Vladimir Putin Epa
Putin na ruski državni praznik znova zagrozil z uporabo jedrskega orožja. Jutri sicer prva obletnica vojne v Ukrajini.

Le dan pred prvo obletnico vojne v Ukrajini je ruski predsednik Vladimir Putin znova poudaril, da vztraja pri tem, da mora Rusija okrepiti jedrsko oboroževanje. In to le dva dni zatem, ko je Rusija "zamrznila" sodelovanje v pogodbi o omejevanju strateške jedrske oborožitve Novi Svet z ZDA.

Vladimir Putin Svet Putin si je premislil: Je to prvi korak pred posredovanjem v naslednji državi? Vladimir Putin jedrska oborožitev Svet Putin ZDA dal ultimat, ki skrbi

(Začasna) prekinitev sodelovanja v pogodbi je v torek v govoru o stanju v državi napovedal ruski predsednik Vladimir Putin in pri tem poudaril, da s tem Rusija ne bo odstopila od pogodbe. A že malo zatem je Putin v četrtek v nagovoru na ruski nacionalni praznik Dan braniteljev domovine (po rusko: Dan zaščitnikov očetnjave) poudaril, da bo Rusija vztrajala pri tem, da okrepi svojo jedrsko oborožitev. 

Janez Janša Slovenija Janša Putina primerjal s Sadamom Huseinom

"Tako kot doslej bomo večjo pozornost namenili krepitvi jedrske triade (tridelna vojaška struktura, ki je sestavljena iz zemeljskih jedrskih raket, jedrskih podmorniških projektilov in letalskih jedrskih bomb in raket, op. p.)," je v nagovoru poudaril Putin in izpostavil, da bodo lahko medcelinske balistične rakete Sarmat, ki lahko nosijo več jedrskih konic hkrati, prvič izstreljene letos.

Vladimir Putin Svet Putin Američanom predal svoje zahteve

"Nadaljevali bomo z množično proizvodnjo zračnih nadzvočnih raket Kinžal in začeli z množičnimi dobavami morskih nadzvočnih raket Cirkon," je še dodal Putin. Ruska vojska bo sicer v naslednjih dneh skupaj s Kitajsko v Južnoafriški Republiki opravljala vojaške vaje, tja je namreč že napotila fregato, opremljeno z nadzvočnimi izstrelki.

Komentarjev 180
  • Naklonsky 09:27 25.februar 2023.

    Putlerju se je vse sfuzlalo. Naši kommunajzarji pa v jok, popolnoma so zmedeni ker je njihov rdeči bog popušil na celi črti!

  • Željko 22:32 23.februar 2023.

    Podporniki uničujočih ZDA verjamem da se komaj še zadržujeta da ne bi že začeli z pozdravi Heil, mein Führer!

  • Željko 22:13 23.februar 2023.

    Vsi ki zagovarjate morilsko politiko ZDA katera je kriva za več sto milijonov smrti po svetu ste zapuščina Hitlerjevih nacistov