Do 100.000 džihadistov v Evropski uniji

Foto: EPA
Foto: EPA
Število džihadistov iz Evropske unije, ki so bili dejavni na kriznih območjih v Siriji in Iraku, je po oceni španske policije od 30.000 do 100.000, kar je bistveno več, kot so domnevali doslej.
Oglej si celoten članek

Skrajni islamisti se v Evropo pogosto vračajo s pomočjo tolp, ki se ukvarjajo s tihotapstvom ljudi, kar je razvidno iz raziskave policije, izvlečke katere je danes objavil španski časnik El Pais.

Iz raziskave je tudi razvidno, da se nekdanji borci vračajo s ponarejenimi dokumenti, skupaj z begunci, poročanje časnika še povzema nemška tiskovna agencija dpa. Tolpe, ki se ukvarjajo s tihotapstvom ljudi, pogosto uporabijo špansko ozemlje, odkoder nato džihadiste pretihotapijo v osrednjo Evropo.

Raziskava, ki so jo naredili še pred terorističnima napadoma v Parizu v začetku januarja, še razkriva, da za vrnitev nekdanjih borcev skrajne Islamske države obstaja več poti, ena od njih poteka prek Melille, španske eksklave v severni Afriki, ter južnoameriška pot, ki ima postanek v Braziliji, Venezueli in Peruju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:58 9. Februar 2015.

    Vsem, ki se borijo v tujih vojskah, bi morali odvzeti državljanstvo in jih izgnati v državo, v kateri se je …

  • 11:48 9. Februar 2015.

    Gospodarji vojn<br />A sedaj želijo svoje lovke razširiti tudi na druga področja, ki se jim zdijo profitabilna; kaj pa drugega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.