Do rudarjev še 90 metrov

Foto: Žurnal24
Rešitev čilskih rudarjev nestrpno pričakuje ves svet. Trda skala, ki je ustavila vrtanje, premagana. Do rudarjev reševalce loči le še 90 metrov.
Oglej si celoten članek
Foto: Žurnal24

Vrtalnik Ekskavator T-130 je premagal skalo, ki je v četrtek za 20 ur ustavila vrtanje. Izvrtati morajo le še 90 metrov rešilnega jaška. Napovedovali so, da bodo 33 čilskih rudarjev, ki so od začetka avgusta ujeti 700 metrov pod zemljo, rešili ta konec tedna.

Vendar pa se to še ne bo zgodilo tako kmalu, saj bodo rudarje začeli vleči na površje z rešilno kapsulo Feniks šele tri dni po tem, ko bo rešilni jašek dokončan.

Kdo bo šel prvi?

O tem, kdo se bo prvi podal na pot v svobodo, bodo odločili zdravniki glede na stanje rudarjev. Prvi bo najverjetneje nekdo, ki je v najboljšem fizičnem in psihičnem stanju, saj bo moral natančno opisati pot in svetovati, kako se izogniti možnim težavam. Sledili mu bodo tisti, ki so slabšega zdravja, nazadnje pa še tisti z najmanj težavami.

Najverjetneje bo zadnji izmed rudarjev odšel šef izmene Luis Urzua. Njegovi znanci so prepričani, da bo vztrajal pri tem, da gre prav on zadnji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.