Dobili prijavo o bombi, evakuirali Areno

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Zaradi prijave, da je v zagrebškem nakupovalnem središču podtaknjena bomba, so morali nakupovalne središče Arena evakuirati.
Oglej si celoten članek

Okoli 14.40 je bila zagrebška policija obveščena, da se v nakupovalnem središču Arena nahajata dve bombi. Takoj po obvestilu so začeli z evakuacijo obiskovalcev in zaposlenih. 

Sanja Vladović iz marketinga Arena Centra je za hrvaške medije dejala, da so prejeli anonimno elektronsko pošto, v katerem so jih obvestili, da sta v nakupovalnem centru dve bombi. "Takoj so stekli vsi varnostni postopki. Poklicali smo policijo, več informacij pa v tem trenutku nimamo," je povedala. Po njenih besedah je bilo v času dogodka v centru okoli 2000 ljudi. 

Policija je pregledala območje, a eksplozivnih teles ni našla, navaja N1.

Na kraj dogodka je prišel tudi župan Zagreba Tomislav Tomašević. "Če se izkaže, da gre za lažno prijavo, pričakujemo, da bo policija to budalo, ki pleše po živcih prebivalcev Zagreba, našla," je dejal v času, ko je policija še pregledovala območje. Zagotovil je, da je Zagreb varno mesto. "Ljudje so vznemirjeni, v Ukrajini je vojna, sredi mesta je padel dron, samo še takih stvari se nam manjka," je dejal in ponovil, da bo policija storila vse, da odkrije storilca. 

Trgovine v nakupovalnem centru bodo danes zaprte, navaja portal 24sata.hr. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.