Svet
360 ogledov

Dobili prijavo o bombi, evakuirali Areno

Zagreb Arena evakuacija 24sata
Zaradi prijave, da je v zagrebškem nakupovalnem središču podtaknjena bomba, so morali nakupovalne središče Arena evakuirati.

Okoli 14.40 je bila zagrebška policija obveščena, da se v nakupovalnem središču Arena nahajata dve bombi. Takoj po obvestilu so začeli z evakuacijo obiskovalcev in zaposlenih. 

Sanja Vladović iz marketinga Arena Centra je za hrvaške medije dejala, da so prejeli anonimno elektronsko pošto, v katerem so jih obvestili, da sta v nakupovalnem centru dve bombi. "Takoj so stekli vsi varnostni postopki. Poklicali smo policijo, več informacij pa v tem trenutku nimamo," je povedala. Po njenih besedah je bilo v času dogodka v centru okoli 2000 ljudi. 

Policija je pregledala območje, a eksplozivnih teles ni našla, navaja N1.

Na kraj dogodka je prišel tudi župan Zagreba Tomislav Tomašević. "Če se izkaže, da gre za lažno prijavo, pričakujemo, da bo policija to budalo, ki pleše po živcih prebivalcev Zagreba, našla," je dejal v času, ko je policija še pregledovala območje. Zagotovil je, da je Zagreb varno mesto. "Ljudje so vznemirjeni, v Ukrajini je vojna, sredi mesta je padel dron, samo še takih stvari se nam manjka," je dejal in ponovil, da bo policija storila vse, da odkrije storilca. 

Trgovine v nakupovalnem centru bodo danes zaprte, navaja portal 24sata.hr. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.