Dogovore sprejemali kot po tekočem traku

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vrh skupine G20 so sklenili z dogovorom o reformnih ukrepih.
Oglej si celoten članek

Ti ukrepi naj bi do leta 2018 zagotovili okrepitev gospodarske rasti za 2,1 odstotka. Na svetovnem nivoju naj bi s pomočjo ukrepov pridobili dva bilijona dolarjev in več milijonov delovnih mest.

Znova so se zavezali tudi k ostrejšem boju proti podnebnim spremembam. 85 odstotkov svetovnega gospodarstva, ki ga predstavljajo države, vključene v skupino G20, bo podprlo zeleni podnebni sklad ZN in trajnostni razvoj.

Boriti se nameravajo proti multinacionalkam, ki se izogibajo plačevanju davkov, za kar so izdelali načrt. Napovedali so tudi okrepitev finančnih ustanov in zaščito davkoplačevalcev pred reševanjem bank, ki so prevelike, da bi jih pustili propasti.

Vsaka od sodelujočih držav se je tudi zavezala, da bo do leta 2025 zmanjšala prepad med spoloma v zastopanosti na trgu dela za 25 odstotkov. Kot ocenjujejo, bo to pomenilo, da se bo delovni sili do omenjenega leta pridružilo okoli 100 milijonov žensk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.