Svet
13 ogledov

Dogovore sprejemali kot po tekočem traku

Vladimir Putin Profimedias
Vrh skupine G20 so sklenili z dogovorom o reformnih ukrepih.

Ti ukrepi naj bi do leta 2018 zagotovili okrepitev gospodarske rasti za 2,1 odstotka. Na svetovnem nivoju naj bi s pomočjo ukrepov pridobili dva bilijona dolarjev in več milijonov delovnih mest.

Znova so se zavezali tudi k ostrejšem boju proti podnebnim spremembam. 85 odstotkov svetovnega gospodarstva, ki ga predstavljajo države, vključene v skupino G20, bo podprlo zeleni podnebni sklad ZN in trajnostni razvoj.

Boriti se nameravajo proti multinacionalkam, ki se izogibajo plačevanju davkov, za kar so izdelali načrt. Napovedali so tudi okrepitev finančnih ustanov in zaščito davkoplačevalcev pred reševanjem bank, ki so prevelike, da bi jih pustili propasti.

Vsaka od sodelujočih držav se je tudi zavezala, da bo do leta 2025 zmanjšala prepad med spoloma v zastopanosti na trgu dela za 25 odstotkov. Kot ocenjujejo, bo to pomenilo, da se bo delovni sili do omenjenega leta pridružilo okoli 100 milijonov žensk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.