Drama med pristajanjem: del letala odpadel!

Foto: Twitter Letalo Saab 340A po nesreči.
Foto: Reševalni pas/Twitter Letalo Saab 340A po nesreči.
Na krovu je bilo 14 potnikov, ki so preživljali težke trenutke.
Oglej si celoten članek

Manjše potniško letalo je v nedeljo vzletelo v mehiškem Cancunu in bilo na poti v El Petén - provinco na severu Gvatemale.

Letališče Santa Elena, kamor je bilo plovilo namenjeno, leži v bližini tromeje Mehike, Gvatemale in Belizeja. 

Letalo Saab 340A, v lasti prevoznika TAG, pa je ob pristajanju naletelo na težave. Del pristajalne opreme se je namreč zlomil in odpadel od letala, ko je bilo slednje tik pred dotikom s tlemi. Letala pilot ni uspel obdržati na stezi, tako da je plovilo zdrsnilo na travnik ob pristajališču.

Nihče od potnikov in članov posadke v nesreči ni bil poškodovan, je nekaj ur po dogodku sporočila gvatemalska vojska, ki je preiskala območje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:43 17. April 2023.

    Ti so se ponovno rodili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.