Svet
7673 ogledov

Neverjetno: opravičilo kartela in spektakularna predaja morilcev!

Mehika kartel policija zapora Epa Policijska zapora v Mehiki.
Pismu je bila priložena fotografija petih zvezanih moških, ki ležijo z obrazom na pločniku.

Mehiški mamilarski kartel, odgovoren za ugrabitev štirih Američanov, od katerih sta dva umrla, je mehiški policiji poslal pisno obsodbo nasilja in opravičilo ter sporočilo, da so člane tolpe, ki so izvedli ugrabitev, že predali policiji.

Tiskovna agencija AP navaja, da se je frakcija Zalivskega kartela Škorpijoni opravičila prebivalcem Matamorosa na severovzhodu Mehike ob meji z ZDA, kjer so bili ugrabljeni in ubiti Američani. Opravičili so se tudi Mehičanki, ki je umrla v streljanju med ugrabitvijo in štirim Američanom ter njihovim družinam.

"Odločili smo se, da izročimo tiste, ki so bili neposredno vpleteni in odgovorni za dogodke. Delovali so samovoljno in brez discipline," piše v pismu, ki dodaja, da so posamezniki ravnali v nasprotju s pravili kartela, ki vključujejo spoštovanje življenja in blaginje nedolžnih.

Pismu je bila priložena fotografija petih zvezanih moških, ki ležijo z obrazom na pločniku. Mehiške oblasti niso javno potrdile resničnosti navedb v pismu, vendar pa je neimenovani uradnik državne varnosti za AP povedal, da so v enem od vozil, ki so jih iskale oblasti, skupaj s pismom našli pet zvezanih moških.

Bratranec ene od žrtev je dejal, da se njegova družina počuti odlično, ker ve, da je Eric Williams, ki je bil ustreljen v levo nogo živ, vendar ne sprejema nobenega opravičila s strani kartela, ki je kriv za ugrabitev.

"To ne bo spremenilo ničesar glede trpljenja, ki smo ga preživeli," je dejal 62-letni Jerry Wallace in pozval vladi ZDA ter Mehike, naj pritisneta na kartel.

Šli na lepotno operacijo

Prejšnji petek so štirje Američani prestopili mejo v Matamorosu iz Teksasa, da bi lahko eden od njih opravil lepotno operacijo. Naleteli so na obstreljevanje dveh mamilarskih tolp, nakar so jih ugrabili.

Mehiške oblasti so ugrabljene, med katerimi sta bila dva mrtva, našli v torek v kliniki, kamor so jih odpeljali ugrabitelji, potem ko so ugotovili napako. Menili so namreč, da so temnopolti Američani člani ene od mamilarskih tolp s Haitija.

Pravosodni minister ZDA Merrick Garland je izjavil, da agencija za boj proti mamilom (DEA) ter FBI delata vse, kar je v njuni moči, da razbijeta, onemogočata in kazensko preganjata voditelje kartelov in njihova omrežja.

Komentarjev 1
  • BenX 14:21 10.marec 2023.

    "... spoštovanje življenja in blaginje nedolžnih." Ja, ker to je tisto za kar se mafijski karteli zavzemajo. 🤣 Veliko bolj verjetno je šlo za kako menjavo ali kaj podobnega.

Sorodne novice