Svet
4837 ogledov

Moževo truplo našla mesece po izginotju, ko je iskala božične okraske

policija policijski trak Shutterstock
Po osmih mesecih od izginotja je moževo truplo našla v omari, ko je iskala božične okraske.

Aprila lani je bila policija obveščena, da je neznano kam izginil 53-letni Richard Maedge iz ameriške zvezne države Illinois. Dvakrat so preiskali njegov dom, a se je za njim izgubila vsaka sled. 

Richard Maedge je 27. aprila lani poklical ženo Jennifer in ji povedal, da bo šel prej iz službe. Ko je Jennifer prišla domov, je bil možev avto na dvorišču, moža pa ni bilo nikjer. Poskušala ga je doklicati, a neuspešno. 

Policija je preiskala hišo, a ni našla ničesar. Kasneje so hišo preiskali še enkrat, ko je Jennifer potožila o smradu, ki je dajal vtis, kot da je nekaj narobe s kanalizacijskim sistemom. Policija ni odkrila ničesar, dodali pa so, da sta zakonca doma kopičila ogromno stvari. 

Decembra, ko je Jennifer želela okrasiti hišo z božičnimi okraski, je odkrila moževo truplo. Okraske je imela spravljene v shrambi za omaro z oblačili pod stopnicami. V tej shrambi je našla moževo truplo. "Odločila sem se postaviti božično drevo. Iskala sem torbo z božičnimi okraski in takrat sem ga odkrila," je povedala za Belville News-Democrat. 

Truplo so našli v mumificiranem stanju, kar bi lahko bil razlog, da ni oddajalo izrazito močnih vonjav, so pojasnili v pisarni mrliškega oglednika. To bi lahko tudi bil razlog, zakaj ga niso toliko časa odkrili. Jennifer Maedge je povedala, da policija ni vedela za skrito omaro in da vonj ni bil zelo izrazit, zato razume, da policija ob pregledu njunega doma trupla ni našla. 

Policija je potrdila, da je Richard Maedge storil samomor in da obdukcija ni pokazala znakov kaznivega dejanja. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:41 09.marec 2023.

    Za lase privlečen članek!!!