Drama na letališču: Zagorelo letalo z več sto ljudmi na krovu

Foto: zajem zaslona
Foto: zajem zaslona
Na pristajalni stezi letališča v Tokiu je zagorelo letalo, na katerem je bilo več sto ljudi. Znano, kaj se je zgodilo.
Oglej si celoten članek

V nesreči na tokijskem letališču Haneda je umrlo pet članov posadke letala japonske obalne straže, v katerega je trčilo potniško letalo japonske državne letalske družbe Japan Airlines. Leatlo obalne straže bi moralo poleteti proti polotoku Noto, ki ga je v ponedeljek prizadel uničujoč potres. 

V nesreči je umrlo pet od šestih članov posadke letala obalne straže. Po poročanju javne medijske mreže NHK je edini preživel član posadke pilot. Pilot je po poročanju BBC huje poškodovan. 

Potniško letalo je malo pred pristankom zagorelo. Na letalu je bilo v tistem času 379 ljudi, potnikov, ki pa so jih vse varno rešili z letala, poroča NHK.

S posnetkov, objavljenih na družbenih omrežjih, je razvidno, da je letalo v celoti zgorelo. 

Letalo obalne straže je bilo na poti do letališča Niigata in bi moralo dostaviti nujne potrebščine za prizadete v potresu z magnitudo 7,6, ki je v ponedeljek prizadel polotok Noto na zahodni obali otoka Honšu.

Po podatkih Japonske meteorološke agencije za nesrečo niso bile krive vremenske razmere, navaja AFP.

V državi se medtem soočajo s posledicami potresa z magnitudo 7,6, ki je prizadel širše območje mesta Wajima. Po doslej znanih podatkih je potres terjal najmanj 48 smrtnih žrtev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:00 2. Januar 2024.

    Eto ti ga na! Včeraj sem jim ob potresu zaželel, da nikoli več ne doživijo 9 st. kot pred dobrim …

  • 12:04 2. Januar 2024.

    Dobra novica je, da so vse potnike rešili! Nas še bog ne bo rešil...

  • 11:52 2. Januar 2024.

    Zelo slabo je Japonska začela novo leto. Najprej potres, zdaj letalo zagorelo.......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.