Svet
2919 ogledov

Drama na letališču: Zagorelo letalo z več sto ljudmi na krovu

požar na letalu v Tokiu zajem zaslona
Na pristajalni stezi letališča v Tokiu je zagorelo letalo, na katerem je bilo več sto ljudi. Znano, kaj se je zgodilo.

V nesreči na tokijskem letališču Haneda je umrlo pet članov posadke letala japonske obalne straže, v katerega je trčilo potniško letalo japonske državne letalske družbe Japan Airlines. Leatlo obalne straže bi moralo poleteti proti polotoku Noto, ki ga je v ponedeljek prizadel uničujoč potres. 

V nesreči je umrlo pet od šestih članov posadke letala obalne straže. Po poročanju javne medijske mreže NHK je edini preživel član posadke pilot. Pilot je po poročanju BBC huje poškodovan. 

Potniško letalo je malo pred pristankom zagorelo. Na letalu je bilo v tistem času 379 ljudi, potnikov, ki pa so jih vse varno rešili z letala, poroča NHK.

S posnetkov, objavljenih na družbenih omrežjih, je razvidno, da je letalo v celoti zgorelo. 

Letalo obalne straže je bilo na poti do letališča Niigata in bi moralo dostaviti nujne potrebščine za prizadete v potresu z magnitudo 7,6, ki je v ponedeljek prizadel polotok Noto na zahodni obali otoka Honšu.

Po podatkih Japonske meteorološke agencije za nesrečo niso bile krive vremenske razmere, navaja AFP.

Današnja nesreča je najhujša nesreča letalske družbe Japan airlines na Japonskem od leta 1985, ko je letalo strmoglavilo, umrlo pa je 520 ljudi. To je bila nasploh ena najhujših letalskih nesreč v sodobni zgodovini. 

V državi se medtem soočajo s posledicami potresa z magnitudo 7,6, ki je prizadel širše območje mesta Wajima. Po doslej znanih podatkih je potres terjal najmanj 48 smrtnih žrtev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 13:00 02.januar 2024.

    Eto ti ga na! Včeraj sem jim ob potresu zaželel, da nikoli več ne doživijo 9 st. kot pred dobrim desetletjem… Sedaj pa še ta katastrofa, ki pa se je k sreči končala boljše kot bilo katera podobna poprej. 2024 ...prikaži več ni japonsko leto, žal!

  • Kmodri_ 12:04 02.januar 2024.

    Dobra novica je, da so vse potnike rešili! Nas še bog ne bo rešil...

  • Lion0077 11:52 02.januar 2024.

    Zelo slabo je Japonska začela novo leto. Najprej potres, zdaj letalo zagorelo.......