Duhovi so nemirni

Foto: Žurnal24 Vraže so očitno še vedno močno zasidrane v sodobnem človeku. (Foto: Shutterstock
V zadnjih 25 letih je bilo v Veliki Britaniji zabeleženih skoraj tisoč poročil o videnju najrazličnejših prikazni in duhov.
Oglej si celoten članek

Najnovejša raziskava kaže, da so srečanja z vragi, demoni in zlimi duhovi danes prav tako razširjena kot v srednjem veku, piše Daily Telegraph. V raziskavi so avtorji pregledovali različne arhive, spletne strani ter lastna poročila, da bi popisali vsa zabeležena nadnaravna bitja s satanskimi lastnostmi.

Na prvem mestu po številu tovrstnih prijav (74) v Veliki Britaniji je okrožje Yorkshira, kjer so opazili ženske in moške oblike demonov, ki v spanju spolno zlorabijo svoje žrtve, prijavljeni so primeri obsedenosti z demoni ter videnja peklenskih psov, vodnih demonov, ki svoje žrtve zvabijo v vodo, zlih duhov ter volkodlakov.

Podobne prijave so se zvrstile prek vse Velike Britanije, le da so v nekaterih krajih na primer videvali več demonov, spet v drugih več peklenskih psov. Po besedah glavnega avtorja raziskave Lionela Fanthorpa to dokazuje, da gre za narod, ki je še vedno bogat s prijavami videnj hudičev, demonov ter zlih duhov v različnih oblikah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.