Svet
74 ogledov

Duhovi so nemirni

Vraže so očitno še vedno močno zasidrane v sodobnem človeku. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
V zadnjih 25 letih je bilo v Veliki Britaniji zabeleženih skoraj tisoč poročil o videnju najrazličnejših prikazni in duhov.

Najnovejša raziskava kaže, da so srečanja z vragi, demoni in zlimi duhovi danes prav tako razširjena kot v srednjem veku, piše Daily Telegraph. V raziskavi so avtorji pregledovali različne arhive, spletne strani ter lastna poročila, da bi popisali vsa zabeležena nadnaravna bitja s satanskimi lastnostmi.

Na prvem mestu po številu tovrstnih prijav (74) v Veliki Britaniji je okrožje Yorkshira, kjer so opazili ženske in moške oblike demonov, ki v spanju spolno zlorabijo svoje žrtve, prijavljeni so primeri obsedenosti z demoni ter videnja peklenskih psov, vodnih demonov, ki svoje žrtve zvabijo v vodo, zlih duhov ter volkodlakov.

Podobne prijave so se zvrstile prek vse Velike Britanije, le da so v nekaterih krajih na primer videvali več demonov, spet v drugih več peklenskih psov. Po besedah glavnega avtorja raziskave Lionela Fanthorpa to dokazuje, da gre za narod, ki je še vedno bogat s prijavami videnj hudičev, demonov ter zlih duhov v različnih oblikah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.