Duhovnik ukradel 2,4 milijona evrov

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Francoskega duhovnika so zaradi prevare in kraje 2,4 milijona evrov obsodili na tri leta zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

64-letni francoski duhovnik Antoine Videau je imel kar 28 bančnih računov, na katerih je imel več kot dva milijona evrov ukradenega denarja, preživljal je številne ljubice, kupil pa si je celo ferrari. Sodišče na Korziki ga je zaradi goljufije in kraje številnim dobrodelnim organizacijam obsodilo na sto tisoč evrov denarne kazni, v zaporu pa bo moral zaradi svojih prevar odsedeti tri leta.

Duhovnik, ki je dobil vzdevek Playboy Padre, naj bi več kot dvajset let kradel svojim župljanom, z denarjem pa je potoval v Las Vegas in Monte Carlo, kjer je obiskoval igralnice. Playboy Padre je v številnih evropskih letoviščih denar zapravljal za drago vino, šampanjec in ženske.

"Oče Videau je živel dvojno življenje. Medtem ko se je pretvarjal, da je božji pastir, je potoval po Evropi in zapravljal denar, ki ni bil njegov. Zaničeval je svoje župljane in jim kradel denar," je povedal tožilec Thomas Pison.

Duhovnika, ki je obtožbe na sodišču zanikal, so aretirali leta 2005. Vatikan po poročanju francoskih medijev nima namena kaznovati duhovnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.