Svet
22 ogledov

Duhovnik ukradel 2,4 milijona evrov

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Francoskega duhovnika so zaradi prevare in kraje 2,4 milijona evrov obsodili na tri leta zaporne kazni.

64-letni francoski duhovnik Antoine Videau je imel kar 28 bančnih računov, na katerih je imel več kot dva milijona evrov ukradenega denarja, preživljal je številne ljubice, kupil pa si je celo ferrari. Sodišče na Korziki ga je zaradi goljufije in kraje številnim dobrodelnim organizacijam obsodilo na sto tisoč evrov denarne kazni, v zaporu pa bo moral zaradi svojih prevar odsedeti tri leta.

Duhovnik, ki je dobil vzdevek Playboy Padre, naj bi več kot dvajset let kradel svojim župljanom, z denarjem pa je potoval v Las Vegas in Monte Carlo, kjer je obiskoval igralnice. Playboy Padre je v številnih evropskih letoviščih denar zapravljal za drago vino, šampanjec in ženske.

"Oče Videau je živel dvojno življenje. Medtem ko se je pretvarjal, da je božji pastir, je potoval po Evropi in zapravljal denar, ki ni bil njegov. Zaničeval je svoje župljane in jim kradel denar," je povedal tožilec Thomas Pison.

Duhovnika, ki je obtožbe na sodišču zanikal, so aretirali leta 2005. Vatikan po poročanju francoskih medijev nima namena kaznovati duhovnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.