Džentelmenski zagrebški ropar je bil Slovenec

Foto: K. Š. avto, roža
Policija je ujela 40-letnega Slovenca, ki je osmega marca v Zagrebu naropal za 1,8 milijona kun (četrt milijona evrov) zlata in gotovine.
Oglej si celoten članek

Slovenec je prišel v podjetje Moro & Kunst, ki se ukvarja s prodajo plemenitih kovih. Pri vratarju je pokazal lažno osevno izkaznico ter se z dvigalom odpeljal v 11. nadstopje. Tudi zaposleni je pokazal lažno osebno izkaznico, ji podaril rožo za osmi marec in ji dejal, da je prišel prodat zlato. Ko je 27-letnica urejala formalnosti za prodajo, ji je zagrozil s pištolo ter ukradel denar ter zlato. Ocenjena materialna škoda je 240 tisoč evrov, poroča 24sata.

Mirno odšel iz stavbe

Potem ko je zlato in denar zbasal v torbo, je mirno odšel iz stavbe. Šokirana zaposlena je poklicala policijo, ki pa ga kljub hitri reakciji ni uspela prestreči.

40-letni Slovenec je osumljen razbojništva in nedovoljene uporabe osebnih podatkov (zaradi predstavljanja z lažno osebno izkaznico). Preiskava, v kateri je sodelovala tudi novomeška policijska uprava, se sicer nadaljuje, saj 40-letnika sumijo tudi drugih kaznivih dejanj v Zagrebu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:39 7. November 2017.

    Ne morem, da ne bi vprašala: dejansko Slovenec ali samo slovenski državljan?

  • 12:30 5. November 2017.

    Zdaj bo obtožen za vse rope in goljufije od 2. svetovne vojne dalje. To bo dobro za statistiko rešenih primerov...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.