Ebola že v petih državah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Senegalski zdravstveni minister je potrdil prvi primer ebole v državi.
Oglej si celoten članek

V Senegalu so potrdili prvi primer okužbe z ebolo. Okužen je mlajši moški iz Gvineje, ki je pripotoval v državo. Moški je poiskal zdravstveno pomoč v bolnišnici v glavnem mestu Dakar, a osebju ni povedal, da je bil v stiku z okuženimi z ebolo v Gvineji. 

Moški naj bi v državo pripotoval še preden je Senegal zaprl mejo z Gvinejo. Oblasti zbirajo natančne informacije o tem, kje se je moški zadrževal in s kom je imel stike, da bi zaustavili širjenje smrtonosnega virusa. 

Najhitreje obolevajo v Liberiji in Sierri Leone, medtem ko iz Gvineje ne poročajo o velikem porastu okuženih. Svetovna zdravstvena organizacija sicer načrtuje, da bi v prihodnjih šestih do devetih mesecih uspela zajeziti epidemijo. Seveda v kolikor bodo omenjene afriške države nadzorovale izhod ljudi iz države. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.